Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Zomrel skôr, ako vzbĺkol dom, zistili po pitve zhoreného Nemca

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zatiaľ nevedno, v ktorej z miestností domu páchatelia založili požiar, nie je známe, či sa páchatelia a poškodení poznali, a na odpoveď čaká aj otázka o motíve činu.

Giessen 30. novembra (TASR) - Muž, ktorého zhorené telo našli záchranári a hasiči pripútané na posteľ v horiacom dome v obci Gonterskirchen pri Giessene v nemeckej spolkovej krajine Hesensko, kde v utorok večer došlo k prepadu staršieho páru, zomrel na následky násilia už pred požiarom. To je poznatok vyplývajúci zo záverov nariadenej súdnej pitvy obete.

V mužovom prípade mohli smrteľné zranenia spôsobiť tak údery tupým predmetom, ako aj kopance či pád zo schodov.

Družku zosnulého (59), ktorú šestica maskovaných páchateľov zmlátila požadujúc od nej vydanie peňazí a cenností, sa podarilo zachrániť. Žena medzičasom schopná výsluchu vypovedala, že muži komunikovali po francúzsky a "marocky", nie je však jasné, či mala tým na mysli arabčinu alebo niektorý z berberských jazykov.

Informácie prinieslo vo štvrtok internetové vydanie denníka Bild.

Podľa rovnakého zdroja je intenzívne pátranie po páchateľoch v plnom prúde.

Na mieste činu špecialisti naďalej pátrajú po stopách podobne ako v medzičasom objavenom motorovom vozidle prepadnutej dvojice, ktoré bolo jedným z dvoch automobilov využitých páchateľmi na úteku.

Páchatelia ušli podľa poznatkov kriminalistov na dvoch motorových vozidlách, a to Audi A4 Kombi modrej farby s hamburským evidenčným číslom a striebornom Audi Avant s poľským evidenčným číslom, ktorého majiteľom bola obeť prepadu.

Prvé z nich našli ešte v priebehu noci na stredu opustené na poľnej ceste. Išlo o prenajatý automobil, na druhé narazili v priebehu stredy vo Wiesecku vzdialenom asi 40 km od miesta činu.

Zatiaľ nevedno, v ktorej z miestností domu páchatelia založili požiar, nie je známe, či sa páchatelia a poškodení poznali, a na odpoveď čaká aj otázka o motíve činu.