Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V štáte Goa znásilnili počas prestávky sedemročnú školáčku

Pred školou sa v pondelok podvečer zhromaždili tisíce obyvateľov mesta a žiadali zatknutie páchateľa znásilnenia, ale aj riaditeľky školy, ktorej kancelária sa nachádza v tesnej blízkosti toaliet, kde sa zločin odohral. Foto: TASR/AP Photo

Páchateľom je asi 20-ročný muž, ktorému sa pred vyučovaním podarilo preniknúť do areálu školy.

Naí Dillí 15. januára (TASR) - Sedemročná indická školáčka sa stala obeťou znásilnenia, ku ktorému došlo v pondelok počas prestávky na toaletách základnej školy v turistami vyhľadávanom štáte Goa na juhu Indie. Informovali o tom dnes televízia NDTV a agentúra PTI s odvolaním sa na policajné zdroje.

Páchateľom je asi 20-ročný muž, ktorému sa pred vyučovaním podarilo preniknúť do areálu školy. Mladík je ešte stále na úteku, aj keď miestni obyvatelia sa spolu s políciou zapojili do pátrania po ňom.

Pred školou sa v pondelok podvečer zhromaždili tisíce obyvateľov mesta a žiadali zatknutie páchateľa znásilnenia, ale aj riaditeľky školy, ktorej kancelária sa nachádza v tesnej blízkosti toaliet, kde sa zločin odohral.

Ako píšu indické médiá, riaditeľku školu policajti zadržali pre neplnenie si pracovných povinností.

Prípady znásilnenia sú v Indii prakticky na dennom poriadku. Obrovské pobúrenie vyvolalo vlani v decembri znásilnenie 23-ročnej študentky medicíny, ktorá zraneniam spôsobeným šiestimi útočníkmi podľahla. Jej brutálne znásilnenie vyvolalo v Indii masové demonštrácie a rozprúdilo vášnivú debatu o tom, čo India potrebuje na to, aby sa dalo predchádzať takýmto tragédiám.

Indické médiá dnes okrem toho informovali, že v štáte Goa v pondelok obvinili zo sexuálneho zneužívania policajta, ktorý sa spolu s ďalšími troma kolegami domáhal sexuálnych služieb prostitútky výmenou za jej "ochranu".