Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Chorvátska prezidentka: S Macronom sa streneme v Moskve na finále MS

Kolinda Grabarovú-Kitarovičovú, archívna snímka. Foto: TASR/AP Photo

O novom svetovom šampiónovi vo futbale sa totiž rozhodne práve v súboji medzi reprezentáciami oboch krajín.

Brusel 12. júla (TASR) - Prezidenti Francúzska a Chorvátska - Emmanuel Macron a Kolinda Grabarová-Kitarovičová - sa dohodli vo štvrtok v Bruseli, kde sa zúčastnili na summite Severoatlantickej aliancie (NATO), že sa už v nedeľu stretnú v hľadisku moskovských Lužník na finále tohtoročných majstrovstiev sveta vo futbale. O novom svetovom šampiónovi sa totiž rozhodne práve v súboji medzi reprezentáciami oboch krajín.

Informovala o tom najvyššia chorvátska predstaviteľka s tým, že francúzsky prezident by mal rátať s prehrou, pretože, ako formulovala, Chorváti "zvíťazia".

Chorvátska prezidentka si už v predchádzajúcom priebehu šampionátu nenechala ujsť niektoré z vystúpení reprezentácie svojej krajiny, ktorej následne osobne blahoželala k postupu pri návšteve v šatni futbalistov.

Kolinda Grabarová-Kitarovičová, ktorá v Bruseli venovala chorvátske reprezentačné dresy s číslami 9 a 10, avšak s menami obdarovaných, americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi a britskej premiérke Therese Mayovej, sledovala podľa vlastných slov stredajší dramatický semifinálový súboj s Anglickom, o ktorého osude rozhodol až gól Maria Mandžukiča v druhej časti predĺženia, počas slávnostnej večere účastníkov summitu v Bruseli.