Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Veľká policajná razia v Grécku viedla k zadržaniu vyše 600 migrantov

Grécki policajti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na operácii, ktorá sa začala na svitaní, sa zúčastňuje vyše 300 príslušníkov poriadkovej polície. Predpokladá sa, že v okolí prístavu sa ukrýva vyše 1000 migrantov.

Atény/Patras 15. mája (TASR) - Viac ako 600 migrantov skončilo v utorok vo väzbe po rozsiahlej razii gréckej poriadkovej polície v okolí prístavného mesta Patras. Informuje o tom agentúra DPA s odvolaním sa na grécky štátny rozhlas.

Zadržaných migrantov, ktorí sa skrývali v okolí Patrasu, v priebehu dňa umiestnia v utečeneckých táboroch v ďalších častiach krajiny.

Na operácii, ktorá sa začala na svitaní, sa zúčastniloe vyše 300 príslušníkov poriadkovej polície. Predpokladalo sa, že v okolí prístavu sa ukrýva vyše 1000 migrantov. Zadržaní migranti nekládli odpor, uviedli policajné zdroje.

Prístavné mesto Patras sa roky považuje za centrum nelegálnej migrácie z Grécka do Talianska. Množstvo utečencov pochádzajúcich prevažne z Afganistanu a Pakistanu sa opätovne pokúša ukryť v nákladných autách a ďalších väčších vozidlách, aby sa dostali na trajekty, ktoré denne premávajú do talianskych prístavov Bari, Ancona, Terst a Brindisi.

V uplynulých týždňoch sa situácia v Patrase zhoršila, píše DPA. Potýčky medzi migrantmi, pri ktorých boli použité kamene, železné tyče, nože a najmenej jedna strelná zbraň, si vyžiadali život 17-ročného utečenca a množstvo zranených.