Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zatkla muža, ktorý sa vydával za lekára

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zadržaný 47-ročný Grék je zrejme zapletený do najmenej 45 podvodov, jeho správanie malo údajne za následok aj tri úmrtia.

Atény 17. júna (TASR) - Grécka polícia zatkla v Aténach muža obvineného z toho, že sa vydával za lekára a oklamal tak desiatky ťažko či nevyliečiteľne chorých ľudí, ktorým podával nepravé lieky. Jeho správanie malo údajne za následok tri úmrtia, informovala v stredu agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

Zadržaný 47-ročný Grék, ktorého totožnosť úrady nezverejnili, je údajne zapletený do najmenej 45 podvodov. Vydával sa za odborníka a napríklad tvrdil, že je lekárom príslušníkov vojenského letectva, detským onkológom, ktorý študoval v USA, alebo vedúcim pracovníkom v Červenom kríži.

Mnohé z jeho liečebných postupov podľa polície zahŕňali používanie marihuanových prípravkov, ktoré mal podávať nič netušiacim pacientom.

Traja ľudia vo veku 14, 16 a 76 rokov zomreli v dôsledku toho, že nedostali adekvátnu liečbu, pokútnemu lekárovi však celkovo zaplatili 58.000 eur.

Zadržaný Grék nemá nijakú lekársku atestáciu. Je obvinený zo zabitia, podvodu, výroby i používania falošných dokumentov a obchodovania so zakázanými látkami.