Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Grécka polícia zhabala na pláži vyše 400 kilogramov konopy z Albánska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Trenčín

Pri nočnej operácii sa podarilo zadržať aj údajného obchodníka s drogami, ktorý rovnako ako zhabaná rastlina pochádzal z Albánska.

Atény 1. marca (TASR) - Približne 425-kilogramovú zásielku konopy na výrobu marihuany zhabala v noci na štvrtok polícia blízko mesta Igumenitsa na západe Grécka. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na správu gréckeho štátneho rozhlasu ERT.

Pri nočnej operácii sa podarilo zadržať aj údajného obchodníka s drogami, ktorý rovnako ako zhabaná rastlina pochádzal z Albánska. Muž naložil konopu v Albánsku na loď a preplavil sa na opustenú pláž v Grécku, kde proti nemu zasiahla polícia.

Po komplicoch zadržaného muža zatiaľ chýba akákoľvek stopa.

Albánsko bolo v minulosti známe ako európske centrum obchodovania s marihuanou. Zásahy vládnych orgánov však viedli k významnému obmedzeniu rozlohy plantáží, hoci pravidelné hlásenia o zadržaní zásielok ukazujú, že díleri majú stále zásoby tejto drogy.

Medzi regióny s najväčšou produkciou konope v Európe sú okrem Albánska zaraďované aj grécky polostrov Peloponéz, niektoré oblasti v severnom a strednom Grécku, ako aj grécky ostrov Kréta.