Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Pri Grécku sa po zrážke potopila loď, dve obete, osem nezvestných

Loď Consouth sa plavila bez nákladu z Turecka na Maltu a jej posádku tvorilo 16 ruských, filipínskych a poľských námorníkov.

Atény 29. apríla (TASR) - Nákladná loď sa dnes potopila pri pobreží južného Grécka po tom, čo sa zrazila s iným nákladným plavidlom.

Pri nešťastí zahynuli dvaja sýrski námorníci a osem ďalších je nezvestných. Úrady rozbehli rozsiahlu záchrannú operáciu, informovala agentúra AP.

K nehode došlo pred 07.00 h miestneho času (06.00 h SELČ) približne 125 kilometrov juhozápadne od južnej časti Peloponézskeho polostrova, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo pre obchodné loďstvo.

Bezprostredne nebolo známe, čo spôsobilo v Stredozemnom mori zrážku lode Consouth, plaviacej sa pod vlajkou Antiguy, a plavidla Piri Reis s vlajkou Cookových ostrovov.

V čase kolízie vládlo dobré počasie, čo uľahčovalo prácu záchranárov. Na ich operácii sa podieľajú aj plavidlá pobrežnej stráže, obchodné lode, záchranárska helikoptéra a transportné lietadlo C-130 vzdušných síl.

Piri Reis, ktorá viezla náklad priemyselného hnojiva do ukrajinského prístavu, sa potopila - sedem členov jej posádky, ktorú tvorilo 17 sýrskych námorníkov, zachránili. Niekoľko hodín po zrážke vytiahli záchranári z mora dve telá.

Consouth sa plavila bez nákladu z Turecka na Maltu a jej posádku tvorilo 16 ruských, filipínskych a poľských námorníkov. Všetci utrpeli zranenia, dodalo ministerstvo.