Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Do Grécka dorazilo tento rok už vyše 230.000 migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dočasná grécka vláda, ktorá bude pri moci do predčasných volieb vypísaných na 20. septembra, oznámila prijatie okamžitých opatrení na riešenie krízy s utečencami.

Atény 3. septembra (TASR) - Vyše 230.000 migrantov dorazilo do Grécka za prvých osem mesiacov tohto roka, pričom vlani ich za rovnaké obdobie bolo asi 17.500, informoval dnes úradujúci grécky minister pre obchodné loďstvo Christos Zois.

Osemdesiat percent z tohto počtu tvorili utečenci. Podľa jeho slov prekročil počet migrantov, ktorí prišli do Grécka v júli a auguste, 157.000, uviedla agentúra AP.

Dočasná grécka vláda, ktorá bude pri moci do predčasných volieb vypísaných na 20. septembra, oznámila prijatie okamžitých opatrení na riešenie krízy s utečencami. Najhoršia situácia je zrejme na ostrovoch v Egejskom mori a hraniciach Grécka s Macedónskom.

Grécke orgány dostali podľa ministra informáciu, že cez krajinu zmietajúcu sa vo finančnej a politickej kríze by sa mohli dostať do Európskej únie milióny ďalších utečencov. Drvivá väčšina tých, ktorí prichádzajú do Grécka, tam však nechce zostať a mieri na sever do bohatších krajín EÚ.