Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

ZRÚTIL SA DO MORA: Pri nehode hasičského vrtuľníka zahynuli 2 ľudia

Na snímke z 13. júla 2022 sa vrtuľník zúčastňuje pátracej a záchrannej operácie neďaleko ostrova Samos na východe Grécka v Egejskom mori. Foto: TASR/AP

Ďalších dvoch členov posádky, rumunského pilota a jeho gréckeho kolegu, sa podarilo zachrániť, oznámili miestne záchranné zložky.

Atény 14. júla (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli pri nehode požiarnického vrtuľníka, ktorý sa v stredu zrútil do mora pri pobreží gréckeho ostrova Samos. Ďalších dvoch členov posádky sa podarilo zachrániť. Vo štvrtok to oznámila miestna pobrežná stráž a hasičského zbor, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Záchranári objavili oboch uvedených mužov v bezvedomí v stredu večer v mori pri ostrove Samos. Išlo o občanov Rumunska a Moldavska. Boli prevezení do neďalekej nemocnice, no snahy lekárov o ich resuscitáciu zlyhali, povedala hovorkyňa pobrežnej stráže.

Ďalších dvoch členov posádky, rumunského pilota a jeho gréckeho kolegu, sa podarilo zachrániť, oznámili miestne záchranné zložky.

Na snímke plavidlo pobrežnej stráže sa v zúčastňuje pátracej a záchrannej operácie blízko ostrova Samos v Grécku na východe Egejského mora v stredu 13. júla 2022.
Foto: TASR/AP


Grécka štátna televízia ERT uviedla, že k nehode došlo v čase, keď vrtuľník dopĺňal morskú vodu na hasenie lesného požiaru, ktorý vypukol v stredu popoludní na juhozápade ostrova Samos.

Na miesto požiaru bolo vyslaných zhruba 100 hasičov a 15 vozidiel, ktorým pomáhali dobrovoľníci. Ich snahy o uhasenie ohňa komplikuje silný vietor a horúčavy.

Vlani zahynuli v Grécku pri lesných požiaroch traja ľudia a bolo zničených 130.000 hektárov lesov.