Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

The Guardian: Putin pricestoval do Vladivostoku

Na archívnej snímke ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Juhokórejská agentúra Jonhap predtým informovala, že severokórejský vodca Kim Čong-un už pravdepodobne vycestoval špeciálnym vlakom do Vladivostoku, kde by sa údajne mal stretnúť s Putinom.

Moskva 11. septembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok pricestoval do ruského mesta Vladivostok, kde sa zúčastní na ekonomickom fóre na pôde Ďalekovýchodnej federálnej univerzity prebiehajúcom počas 10. až 13. septembra. Informoval o tom britský denník The Guardian s odvolaním sa na ruskú agentúru TASS.

Juhokórejská agentúra Jonhap predtým informovala, že severokórejský vodca Kim Čong-un už pravdepodobne vycestoval špeciálnym vlakom do Vladivostoku, kde by sa údajne mal stretnúť s Putinom, aby rokovali o vzájomných dodávkach zbraní.

Podľa denníka The New York Times sa Putin chce dohodnúť s Kimom na dodávkach delostreleckých granátov a protitankových striel. Výmenou by Rusko ponúklo Severnej Kórei pokročilú technológiu pre satelity a ponorky na jadrový pohon. Podľa NYT potrebuje Kim navyše zabezpečiť pre svoju krajinu potravinovú pomoc.