Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Gubernátor Gladkov: Pri útoku na ruskú Belgorodskú oblasť umrel človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Okrem toho utrpel podľa gubernátora zranenia ešte jeden človek v okrese ležiacom pri Belgorode, kde bola pri útoku poškodená hydinová farma.

Moskva 18. decembra (TASR) - Jednu obeť a päť ranených si vyžiadal v nedeľu útok na ruskú Belgorodskú oblasť ležiacu pri hraniciach s Ukrajinou. Oznámil to tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

V meste Belgorod, ktoré je administratívnym centrom oblasti, utrpeli zranenia "strednej závažnosti" štyri osoby. Medzi zranenými je muž, ktorý má porezaný chrbát od šrapnelov, a žena s poranenou tvárou, uviedol Gladkov na sociálnej sieti. Zároveň dodal, že v meste bolo poškodených vyše desať rezidenčných budov a niekoľko áut.

Okrem toho utrpel podľa gubernátora zranenia ešte jeden človek v okrese ležiacom pri Belgorode, kde bola pri útoku poškodená hydinová farma. Pri tomto útoku evidujú tiež ruské úrady jednu obeť na živote.

Gladkov už skôr v nedeľu informoval, že na Belgorodskú oblasť dohliadajú systémy protivzdušnej obrany.

Traja svedkovia pre agentúru Reuters uviedli, že v Belgorode počuli v nedeľu hlasné výbuchy.

Belgorodská oblasť bola vystavená ostreľovaniu už niekoľkokrát od začiatku vojenskej invázie Ruska na Ukrajinu. Zasiahnuté tam bol napríklad sklady paliva a munície. Gladkov tak oznámil výstavbu opevnenia blízko hraníc s Ukrajinou, no nešpecifikoval jeho dĺžku a ani jeho presné umiestnenie.