Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Guvernéri 2 brazílskych štátov boli pozitívne testovaní na COVID-19

Na gigantickej soche Krista Spasiteľa, ktorá je umiestená na vrchu Corcovado, svieti fotografia lekárky na podporu počas pandémie nového koronavírusu v Riu de Janeiro 12. apríla 2020. Foto: TASR/AP

Vo videu zverejnenom na Twitteri Witzel, ktorý presadzuje preventívne opatrenia v boji proti súčasnej pandémii koronavírusu, uviedol, že od piatka mal horúčku a pociťoval bolesť v krku

Rio de Janeiro 15. apríla (TASR) - Guvernér brazílskeho štátu Rio de Janeiro Wilson Witzel v utorok oznámil, že bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19 po tom, ako sa uňho prejavili typické príznaky. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

Vo videu zverejnenom na Twitteri Witzel, ktorý presadzuje preventívne opatrenia v boji proti súčasnej pandémii koronavírusu, uviedol, že od piatka mal horúčku a pociťoval bolesť v krku, a že následne urobené testy boli uňho v utorok pozitívne. Dodal, že sa cíti dobre.

"Budem pokračovať v práci," povedal. "Opäť žiadam, aby ste zostali doma. Ako všetci viete, táto nákaza sa šíri rýchlo a nikoho nešetrí," uviedol.

Witzel (52) je jedným z hlavných zástancov zatvorenia nevyhnutných podnikov a opatrení týkajúcich sa sociálneho odstupu s cieľom spomaliť šírenie nákazy. V pondelok predĺžil karanténne opatrenia v Riu de Janeiro do 30. apríla.

Za tento svoj postoj sa dostal do konfliktu s prezidentom Jaírom Bolsonarom, ktorý zmienené obmedzenia považuje za katastrofálne pre ekonomiku. Bolsonara, ktorý nový koronavírus opakovane nazval "chrípočkou", kritici obviňujú z nedbanlivej a nebezpečnej reakcie na šírenie koronavírusu.

Pozitívny výsledok testu na koronavírus ohlásil na Twitteri aj guvernér štátu Pará Hélder Barbalho.

Brazília je spomedzi latinskoamerických krajín najviac zasiahnutá šírením nákazy. Ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, podľahlo v krajine už vyše 1300 ľudí.

V štáte Rio de Janeiro doposiaľ hlásili 3410 prípadov nákazy a 224 úmrtí.