Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Gymnazisti z Auerbachu zostanú po hrozbách anonyma i vo štvrtok doma

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Prípad intenzívne vyšetrujú kriminalisti, ktorí o doterajších poznatkoch informujú priebežne študentov i učiteľský zbor.

Auerbach 23. mája (TASR) - Anonymné vražedné hrozby pedagógom Goetheho gymnázia v Auerbachu v nemeckej spolkovej krajine Sasko viedli k rozhodnutiu zodpovedných preventívne dočasne uzavrieť školské zariadenie v stredu a vynechať aj štvrtkovú výučbu.

Prípad intenzívne vyšetrujú kriminalisti, ktorí o doterajších poznatkoch informujú priebežne študentov i učiteľský zbor.

Podľa doteraz známych informácií neznámy človek už niekoľko mesiacov obťažoval viacero pedagógov gymnázia. Na ich súkromné adresy im zasielal tovar objednaný prostredníctvom internetu.

V pondelok však, ako uviedol v stredu hovorca Krajinského úradu pre školy a vzdelávanie Arndt Schubert pre Stredonemecký rozhlas (MDR), situácia eskalovala zverejnením konkrétnych hrozieb voči viacerým pedagógom na internete. Učitelia sa tak necítili v stave pokračovať v riadnej výučbe a aj v záujme okolo 600 študentov padlo rozhodnutie o preventívnom dočasnom uzavretí vzdelávacieho zariadenia. O obnovení vyučovania sa rozhodne podľa jeho slov operatívne.

Zatiaľ nevedno, či sú špekulácie o tom, že za hrozbami je niekdajší študent gymnázia, opodstatnené. Anonym, ktorý vraj už nechce žiť, prostredníctvom emailov varoval i študentov pred stredajšou cestou do gymnázia, na inom mieste hovoril o období streda-piatok.