Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Hackeri opäť zaútočili na webový portál Agrofertu Andreja Babiša

Andreja Babiš z hnutia ANO Foto: TASR/Michal Svítok

K útoku sa hlási skupina Guardians of Cyber World, ktorá ním chce vyjadriť protest voči zmene legislatívy prinášajúcej elektronickú evidenciu tržieb a podľa ich názoru aj cenzúru internetu.


Praha 23. augusta (TASR) - Webový portál koncernu Agrofert podnikateľa slovenského pôvodu, ministra financií ČR Andreja Babiša sa dnes popoludní stal terčom hackerského útoku.

Kým ten predchádzajúci realizovala česká pobočka hackerov zo zoskupenia Anonymous, k dnešnému sa hlási skupina Guardians of Cyber World, ktorá ním chce vyjadriť protest voči zmene legislatívy prinášajúcej elektronickú evidenciu tržieb a podľa ich názoru aj cenzúru internetu.

Informácie priniesol internetový server Lupa.cz.

Podľa rovnakého zdroja sa terčom podobných útokov stanú aj webové stránky hnutia ANO a TOP 09.

Organizátori akcie už odkázali, že útoky budú trvať do piatku 26. augusta, a pokiaľ pán Babiš neustúpi od novovzniknutých zákonov, podporujúcich elektronickú evidenciu tržieb, respektíve od zákona o hazardných hrách, umožňujúcom cenzúru internetu, budú pokračovať a stupňovať sa. Súčasne pohrozili, že sú schopní "dosť pritvrdiť".

Webový portál Agrofertu bol istý čas síce mimo prevádzky, avšak v čase zverejnenia tejto informácie je tak jeho česká, ako aj slovenská stránka dostupná.