Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Hamas: Všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo

Na snímke zničená ulica po izraelských leteckých útokoch v Gaze 23. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Militantné hnutie nalieha na vytvorenie stáleho humanitárneho koridoru do oblasti, aby sa predišlo humanitárnej katastrofe.

Gaza 23. októbra (TASR) – Všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo, uviedlo v pondelok vo vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré v pásme vládne. TASR o tom informuje podľa správy portálu Sky News.

Militantné hnutie nalieha na vytvorenie stáleho humanitárneho koridoru do oblasti, aby sa predišlo humanitárnej katastrofe.

"Pokračujúc obliehanie výrazne zhoršilo humanitárne podmienky a spôsobilo vážny nedostatok zásob potravín a liekov, nehovoriac o tom, že všetkým nemocniciam v pásme Gazy došlo palivo," uvádza vyhlásenie Hamasu.

Hnutie kritizovalo obmedzovanie množstva pomoci, ktoré sa na územie dostáva, a naliehalo na arabské a islamské krajiny a Organizáciu Spojených národov (OSN), aby zintenzívnili snahy o otvorenie humanitárneho koridoru.

"To, čo sa deje v pásme Gazy, nemožno nazvať inak než genocídou a zločinmi proti ľudskosti. Ak to bude pokračovať, bude to absolútnou potupou ľudskosti," uvádza vyhlásenie Hamasu.