Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

EVAKUÁCIA V HAMBURGU: Na železničnej stanici unikal plynu

Cestujúci stoja po evakuácii pred Hlavnou železničnou stanicou v severonemeckom Hamburgu v piatok 1. júna 2018. Únik plynu z chladiarenského zariadenia, po ktorom hrozilo nebezpečenstvo explózie, si vynútil v piatok popoludní evakuáciu Hlavnej železničnej stanice v severonemeckom Hamburgu a pozastavenie železničnej dopravy v tejto lokalite. Foto: TASR/AP

V tejto lokalite pozastavili aj dopravu.

Hamburg 1. júna (TASR) - Únik plynu z chladiarenského zariadenia, po ktorom hrozilo nebezpečenstvo explózie, si vynútil v piatok popoludní evakuáciu Hlavnej železničnej stanice v severonemeckom Hamburgu a pozastavenie železničnej dopravy v tejto lokalite.

Iba cestujúci z vlakov, ktoré už dorazili do stanice, mohli súpravy ešte opustiť, aby v horúcom počasí nemuseli čakať na ďalší postup a neboli vystavení nežiaducim účinkom.

Informovali o tom internetové vydanie denníka Bild i Severonemecký rozhlas (NDR) s odvolaním sa na hasičské a policajné zdroje.

Unikajúci plyn z vedenia, ktoré porušili pri stavebných prácach, vytváral so vzduchom explozívnu zmes, avšak po prevetraní stanice sa merané hodnoty znížili pod kritickú hodnotu a železničnú dopravu mohli obnoviť.