Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hammond: Rokovania s Britániou sú menej naliehavé ako iné záležitosti

Philip Hammond, archívne foto Foto: TASR/AP

Britský minister zahraničných vecí povedal, že ak sa na summite EÚ podarí dosiahnuť dohodu, bolo by možné usporiadať referendum o členstve Británie v únii v júni.

Londýn 26. januára (TASR) - Rokovania s Britániou o zmene jej vzťahu s Európskou úniou sú menej naliehavé ako niektoré iné záležitosti, ktoré musí EÚ riešiť, avšak Londýn napriek tomu stále dúfa v dosiahnutie dohody vo februári. Povedal to dnes britský minister zahraničných vecí Philip Hammond.

"Žiaľ, niektoré z týchto iných vecí predstavujú pre Európsku úniu oveľa vážnejšie výzvy, zatiaľ čo tento program je taký, že ho je možné vyriešiť trocha pomalšie," povedal Hammond pred výborom Snemovne lordov.

"Myslím si, že by bolo pre nás neužitočné a tiež nemúdre pokúšať sa presadiť náš program pred ďalšími vecami, ktoré iné členské krajiny EÚ budú považovať za veľmi naliehavé," uviedol minister.

Hammond povedal, že ak sa na summite EÚ, ktorý sa bude konať v dňoch 18.-19. februára, podarí dosiahnuť dohodu, bolo by možné usporiadať referendum o členstve Británie v únii v júni.