Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Hasiči bojujú s najničivejším požiarom v histórii Colorada

Tracy Greenwoodová objíma svoju dcéru, keď z diaľky pozorujú horiaci les nad Fort Collins v štáte Colorado 11. júna 2012. Foto: TASR/AP

Prácu im sťažovali vysoké teploty, silný vietor a nízka vlhkosť vzduchu. Požiar vznikol predminulý víkend neďaleko mesta Fort Collins v dôsledku úderu blesku.

Los Angeles 18. júna (TASR) - Vyše 1700 hasičov dnes naďalej bojovalo s najničivejším požiarom v histórii amerického štátu Colorado. Prácu im sťažovali vysoké teploty, silný vietor a nízka vlhkosť vzduchu.

Požiar vznikol predminulý víkend neďaleko mesta Fort Collins v dôsledku úderu blesku. Doteraz zhorelo 235 kilometrov štvorcových územia. Plamene sa podarilo ohraničiť na 45 percent.



Až do tohto roku bol najničivejším požiarom v histórii Colorada požiar v oblasti Fourmile Canyon, ktorý v roku 2010 zničil pri meste Boulder 169 domov.

Hasiči varovali, že škody môžu kvôli poveternostným podmienkam ešte narásť. Požiar zrejme zachvátil aj množstvo vyschnutých stromov, ktoré padli za obeť premnoženému hmyzu.