Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku havarovalo nákladné auto s 18 migrantmi, desiati sa zranili

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Vozidlo zanechané na diaľnici riadil podľa údajov polície 31-ročný občan Rumunska, ktorého zadržala polícia a začala ho stíhať pre podozrenie z trestného činu prevádzačstva.

Budapešť 28. augusta (TASR) - Desať ilegálnych migrantov zo Sýrie sa dnes nadránom zranilo pri nehode malého nákladného vozidla na maďarskej diaľnici M5 v Báčsko-malokumánskej župe, informovala agentúra MTI.

Polícia zadržala rumunského prevádzača, ktorého auto s 18 migrantmi prerazilo zvodidlá pri meste Kiskunfélegyháza a prevrátilo sa.

V neďalekej obci Kunszállás natrafil príslušník občianskej stráže na muža so zranenou rukou, ktorý prípad nahlásil polícii. Vozidlo zanechané na diaľnici riadil podľa údajov polície 31-ročný občan Rumunska, ktorého zadržala polícia a začala ho stíhať pre podozrenie z trestného činu prevádzačstva.

Hovorca župnej polície Dávid Benedek uviedol, že polícia po príchode k havarovanému autu nikoho nenašla, avšak neďaleko miesta nehody boli objavení zranení ľudia. Doposiaľ tam našli celkom 18 migrantov zo Sýrie, z nich desať hospitalizovali so zraneniami.