Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Heard stiahla odvolanie proti verdiktu,že má Deppovi zaplatiť odškodné

Na archívnej snímke Amber Heardová a Johnny Depp. Foto: TASR/AP

Toto rozhodnutie som urobila po tom, čo som stratila vieru v americký právny systém, v ktorom sa moje nechránené svedectvo stalo predmetom zábavy a potravou pre sociálne médiá, napísala herečka.

Washington 19. decembra (TASR) - Americká herečka Amber Heardová v pondelok oznámila, že napokon súhlasí s urovnaním súdneho sporu, v rámci ktorého od nej žiadal jej exmanžel Johnny Depp niekoľkomiliónové odškodné za nactiutŕhanie. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Heardová vo svojom príspevku na Instagrame, kde toto svoje "ťažké rozhodnutie" oznámila, neuviedla podmienky urovnania. Súdna porota pred pol rokom rozhodla, že Deppovi má zaplatiť odškodné vo výške desiatich miliónov dolárov. Herečka sa proti tomuto verdiktu najskôr odvolala, teraz sa však rozhodla odvolanie stiahnuť. Podľa vlastných slov už nemá silu na ďalší súdny proces.

"Toto rozhodnutie som urobila po tom, čo som stratila vieru v americký právny systém, v ktorom sa moje nechránené svedectvo stalo predmetom zábavy a potravou pre sociálne médiá," napísala.

Porota rozhodla, že z nactiutŕhania sú vinní obaja – Heardová aj Depp. Heardová mala zaplatiť desať miliónov dolárov Deppovi ako odškodné za novinový článok, ktorý napísala v roku 2018 a exmanžela v ňom obvinila zo sexuálneho násilia. Heardová však za nactiutŕhanie zažalovala aj Deppa a porota jej priznala nárok na odškodné vo výške dvoch miliónov dolárov.

Súdny proces Depp verzus Heardová sa odohrával na jar tohto roku a pritiahol veľkú pozornosť verejnosti, keďže počas neho zazneli mnohé pikantnosti z ich spoločného života.