Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Herca Salmana Khana odsúdili v Indii na päť rokov väzenia

Populárny indický herec Salman Khan, archívne foto Foto: TASR/AP

Sudca neakceptoval Khanove tvrdenia o tom, že v inkriminovanom čase sedel za volantom jeho vodič.

Naí Dillí 6. mája (TASR) - Jednu z hviezd indickej továrne na sny Bollywoodu - herca Salmana Khana - uznal dnes súd vinným z trestného činu zabitia z nedbalosti a odsúdil ho na päť rokov väzenia. Verdikt súdu v Bombaji sa zrodil viac ako 12 rokov po tom, čo Salman Khan v podnapitom stave stratil kontrolu nad terénnym vozidlom a prešiel s ním piatich bezdomovcov na chodníku. Jeden z nešťastníkov prišiel o život.

Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Sudca neakceptoval Khanove tvrdenia o tom, že v inkriminovanom čase sedel za volantom jeho vodič.

Medzinárodne uznávanú hviezdu strieborného plátna prvostupňový indický súd uznal vinným iba z ohrozovania cestnej premávky, obnovené súdne pojednávanie sa začalo vlani, konkrétny rozsudok padol dnes.

Khan, ktorý počas 27-ročnej kariéry nakrútil viac ako 90 filmov, sa proti rozsudku môže síce odvolať, avšak proti nemu hovoria výpovede početných svedkov vrátane príslušníkov polície. Napriek tomu však obhajoba túto možnosť zrejme využije. Ak by herca boli odsúdili na pôvodne zvažovaný desaťročný trest väzenia, pre 49-ročného umelca by to zrejme znamenalo koniec kariéry. Indické i francúzske médiá informovali v tejto súvislosti o možnom zrušení kontraktov za viac ako tri desiatky miliónov dolárov.