Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Hnutie Hamas zverejnilo video, ako jeho bojovníci zajali troch mužov

Izraelskí vojaci smerujú na vojenskom aute k horiacemu miestu po raketovom útoku z pásma Gazy na juhu Izraela, neďaleko mesta Aškelon 7. októbra 2023. Vodca islamistického hnutia Hamas oznámil, že táto ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. V Jeruzaleme sa rozozvučali sirény oznamujúce letecký poplach. TASR správu prevzala v sobotu z agentúr AP a AFP. Foto: TASR/AP

Žiadne z videí zatiaľ nebolo nezávisle overené, pripomenula AFP.

Gaza 7. októbra (TASR) - Palestínske militantné hnutie Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy, zverejnilo v sobotu video zachytávajúce, ako jeho bojovníci zajali troch mužov v civilnom oblečení. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

"Zábery na Brigády Izzedína al-Kassáma, ako berú do zajatia skupinu nepriateľských vojakov v bitke počas operácie al-Aksá Flood," uvádzalo sa na čiernom pozadí na začiatku videa. Spomínané brigády sú ozbrojeným krídlom hnutia Hamas.

Znaky hebrejského písma v pozadí naznačujú, že zábery boli nafilmované na izraelskej strane hraničného priechodu Erez medzi Izraelom a palestínskym pásmom Gazy.



Ďalšie videá šíriace sa na sociálnych sieťach zachytávajú telá množstva ľudí vo vojenských maskáčoch, ako aj mŕtvych motoristov a pasažierov na hlavnej ceste.

Žiadne z videí zatiaľ nebolo nezávisle overené, pripomenula AFP.

Izraelská záchranná služba Magen David Adom, čiže Červená Dávidova hviezda, oznámila, že po vpáde palestínskych militantov z pásma Gazy cez hranicu do Izraela bolo zastrelených 22 ľudí.

Militanti okrem toho vypálili na Izrael tisíce rakiet, na čo izraelská armáda zareagovala vzdušnými protiútokmi.



Predstavitelia zdravotníctva v pásme Gazy zatiaľ oficiálne nepotvrdili správy, že na území tejto enklávy bolo zabitých množstvo Palestínčanov.

Izrael zaviedol prísnu a ochromujúcu blokádu pásma Gazy v roku 2007, keď militantné hnutie Hamas získalo moc v tejto enkláve, a izraelská armáda odvtedy viedla proti militantom už veľa vojen.