Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Holanďan odsúdený za vraždu vo väzení v Peru oplodnil mladú ženu

Na archívnej snímke zo 4. júna 2010 holandského občana Jorana Van der Sloota eskortujú policajti pred policajnou stanicou v Tacne, neďaleko hranice s Čile. Foto: TASR/AP

Vydaniu do USA sa môže Van Der Sloot vyhnúť, ak by počas pobytu vo väzení v Lime získal peruánske občianstvo.

Amsterdam 8. októbra (TASR) - Holanďan Joran Van der Sloot, ktorý si v Peru odpykáva 28-ročný trest za zabitie 21-ročnej študentky Stephany Floresovej v roku 2010, splodil s istou mladou Peruánkou dieťa počas jej nestráženej návštevy vo väzení v Lime. Informovali o tom dnes holandské médiá.

Denník De Telegraaf s odvolaním sa na Van der Slootovho právnika dnes uviedol, že žena je v treťom mesiaci tehotenstva. Väznený Holanďan potvrdil, že mal s ňou pohlavný styk. Noviny identifikovali ženu menom Leidi.

Dvadsaťpäťročný Van der Sloot uškrtil 30. mája 2010 peruánsku študentku po tom, čo ju našiel, ako sa na jeho hotelovej izbe pozerá na jeho laptop. V ňom boli emaily o smrti inej ženy, 18-ročnej Američanky Natalee Hollowayovej, ktorá predtým s Holanďanom strávila určitý čas na ostrove Aruba.

Pre podozrenie zo zabitia Hollowayvej vydali americké úrady na Holanďana zatykač. Vydaniu do USA sa môže Van Der Sloot vyhnúť, ak by počas pobytu vo väzení v Lime získal peruánske občianstvo. Dieťa s Peruánkou by mu k tomu mohlo pomôcť.