Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Polícia sprísnila ochranu letiska v Amsterdame, okolie ráno prehľadali

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Po útokoch islamských radikálov vo Francúzsku, Belgicku a Nemecku sa Holandsko považuje za jeden z ďalších hlavných cieľov.


Amsterdam 30. júla (TASR) - Holandská polícia uskutočnila dnes ráno v okolí amsterdamského medzinárodného letiska Schipol prieskumnú operáciu a zvýšila opatrenia v súvislosti s možnou bezpečnostnou hrozbou. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

Policajná prehliadka, ktorá bola reakciou na získanú bližšie nešpecifikovanú informáciu v súvislosti s letiskom, spôsobila komplikácie cez rušný víkend počas letnej dovolenkovej špičky.

Úrad Národného koordinátora pre bezpečnosť a boj proti terorizmu (NCTV) ďalšie podrobnosti k možnej hrozbe neposkytol. Polícia však zaviedla širšie bezpečnostné opatrenia vrátane prehliadky vozidiel.

"Zvýšené opatrenia majú za cieľ zaistiť bezpečnosť ľudí pracujúcich na letisku a cestujúcich,"
povedal hovorca Edmond Messchaert s tým, že v súvislosti s letiskom mali informáciu o možnej hrozbe.

Po útokoch islamských radikálov vo Francúzsku, Belgicku a Nemecku sa Holandsko považuje za jeden z ďalších hlavných cieľov v dôsledku toho, že podporuje Spojenými štátmi riadenú medzinárodnú vojenskú operáciu proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS) na Blízkom východe.