Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Holandsku hrozí séria obvinení kvôli sexu s neplnoletou prostitútkou

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia minulý týždeň oznámila, že v období, kým bolo dievča nezvestné, najmenej 50 mužov zaplatilo za sex s ním.

Brusel/Amsterdam 26. januára (TASR) - Najmenej 80 mužov môže čeliť obvineniu v súvislosti s pohlavným zneužívaním 16-ročného dievčaťa, ktoré bolo nútené pracovať v Holandsku ako prostitútka. Uviedol to dnes holandský spravodajský server DutchNews.nl.

Dievča zmizlo zo svojho domova v októbri minulého roka. Bolo objavené v decembri v nemenovanom hoteli v meste Valkenburg počas policajnej razie. Dievča práve vykonávalo pohlavný styk so zákazníkom, zatiaľ čo jej pasák vo veku 21 rokov bol vedľa v kúpeľni.

Polícia minulý týždeň oznámila, že v období, kým bolo dievča nezvestné, najmenej 50 mužov zaplatilo za sex s ním. Vyšetrovatelia zobrali do úvahy použité kondómy nájdené v hotelovej izbe a najmä zoznam klientov z mobilného telefónu jej pasáka, ktorého polícia označila ako Armin A. Polícia uviedla, že celkovo mohla mať dievčina okolo 80 zákazníkov.

Tým podľa nových trestných pravidiel hrozí až 12 rokov vo väzení, a to aj v prípade, že verili tomu, že dievča má 18 rokov, čo je minimálny povolený vek v Holandsku pre výkon prostitúcie. Úrady sa aj týmto spôsobom snažia bojovať proti sexuálnemu vykorisťovaniu.

Prokuratúra oznámila, že po týchto mužoch pátra a všetci sa ocitnú nielen v polohe svedkov trestného činu, ale aj v pozícii podozrivých.

"Mnoho manželiek bude prekvapených, keď u nich doma zazvoní polícia," uviedol hovorca polície pre regionálnu spravodajskú stanicu 1Limburg.