Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Silný dažď v Holandsku znamenal smrť pre štyroch poľských zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

K tragickému incidentu došlo zrejme ešte v piatok okolo 23.00 h miestneho času.

Brusel/Amsterdam 11. februára (TASR) - Štyria poľskí zamestnanci zahynuli v Holandsku po tom, ako ich auto vinou nepriaznivého počasia spadlo do kanála. Informáciu podľa spravodajského servera DutchNews.nl v pondelok potvrdila holandská polícia.

K tragickému incidentu došlo zrejme ešte v piatok okolo 23.00 h miestneho času. Štvorica poľských pracovníkov - 20-ročný muž, dvaja muži vo veku 21 rokov a 48-ročná žena - sa vracali z práce v továrni na výrobu žiaroviek do penziónu, kde boli ubytovaní. Ich auto zišlo z cesty kúsok za mestečkom Obdam v provincii Severné Holandsko. Polícia ako príčinu nehody stanovila silný dážď a zlú viditeľnosť.

Pátranie po štvorici Poliakov spustili v sobotu zamestnanci továrne Borst neďaleko mesta Alkmaar, keď sa ani jeden zo štvorice nedostavil do práce a nemohli byť kontaktovaní. Polícia v priebehu víkendu pátrala v okolí, až kým neobjavila potopená auto v kanáli v zóne obce Berkmeerdijk in Obdam.

Potápači z privolanej požiarnej služby vylovili telá z kanálu, čierne Audi vytiahli z vody za pomoci žeriavu.

Štyria poľskí zamestnanci pracovali v továrni od začiatku januára tohto roku, ubytovaní boli v penzióne v mestečku Zijdewind. Jeden z mladých mužov plánoval návrat do Poľska, kde ho čakala manželka so sedemmesačným synom.

DutchNews.nl upozornil, že telá Poliakov budú repatriované do Varšavy po dokončení oficiálneho vyšetrovania prípadu.

Spravodajca TASR Jaromír Novak