Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Holandskí železničiari zastavia dopravu na protest proti násiliu

Ilustračné foto Foto: TASR

Železničiari tak reagujú na víkendový útok skupiny mladých ľudí na vlakový personál. Útočníci v sobotu zbili a zhodili zo schodov vlakového sprievodcu.

Amsterdam 15. apríla (TASR) - Holandskí železničiari plánujú v sobotu večer zastaviť na tri minúty vlakovú dopravu. Budú tak protestovať proti rastúcemu násiliu voči vlakovému personálu. TASR sa odvoláva na agentúru DPA.

Železničiari tak reagujú na víkendový útok skupiny mladých ľudí na vlakový personál. Útočníci v sobotu zbili a zhodili zo schodov vlakového sprievodcu. Následne mladíci napadli aj rušňovodiča.

"Dosahujeme hranice našich možností. Potrebujeme pomoc od vlády. Takto to ďalej nejde," povedal v pondelok riaditeľ Holandských železníc (NS) Wouter Koolmees.

Podľa NS boli ich zamestnanci v minulom roku napadnutí viac ako tisíckrát, čo predstavuje nárast o osem percent v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Tento údaj zahŕňa vyhrážky, pľuvance a fyzické násilie.

S cieľom zvýšiť bezpečnosť vo vlakoch a ochranu zamestnancov začali NS skúšobne vybavovať personál telovými kamerami. Železnice tiež zaviedli vstupné kontroly na všetkých staniciach a chcú zamestnať ďalších bezpečnostných pracovníkov.