Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Hollande má stále náskok pred Sarkozym

Foto: TASR/AP

Vo štvrtok zverejnené výsledky prieskumu inštitútu CSA, na ktoré sa dnes odvoláva francúzska a belgická tlač, ukazujú, že podpora voličov pre Hollandea klesla z pôvodných 56 percent na súčasných 54.

Paríž/Brusel 27. apríla (TASR) - Kandidát socialistov na úrad francúzskeho prezidenta Francois Hollande podľa najnovších prieskumov verejnej mienky zostáva aj naďalej favoritom druhého kola volieb.

Vo štvrtok zverejnené výsledky prieskumu inštitútu CSA, na ktoré sa dnes odvoláva francúzska a belgická tlač, ukazujú, že podpora voličov pre Hollandea klesla z pôvodných 56 percent na súčasných 54 percent. Podpora jeho rivala, úradujúceho prezidenta Nicolasa Sarkozyho, stúpla zo 44 na 46 percent.

Voliči sa v prieskume vyjadrili v prospech Hollandea aj preto, že dokáže počúvať ľudí (64 percent) a je lepší zmierovateľ ako jeho pravicový súper (62 percent).

Sarkozy u voličov boduje pokiaľ ide o vlastnosti ako sú rozhodnosť a autorita (75 percent), rozhodovací potenciál (63 percent), odbornosť (53 percent) a sebaovládanie (54 percent).

Vyše polovica respondentov (56 percent) sa vyjadrila, že chce voliť Hollandea len preto, že nemajú radi Sarkozyho a nechcú, aby sa opäť dostal k moci.