Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

HOLLANDE: Sieť militantov za útokmi v Paríži a Bruseli je likvidovaná

Francúzsky prezident Francois Hollande Foto: TASR/AP

Ašak hrozbu naďalej predstavujú iné bunky, dodala francúzska hlava štátu .

Paríž 25. marca (TASR) - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes vyhlásil, že sieť islamských militantov stojaca za teroristickými útokmi v Paríži a Bruseli je momentálne "likvidovaná", avšak hrozbu naďalej predstavujú iné bunky.

"Vieme, že existujú ďalšie siete. Aj keď tá za útokmi v Paríži a Bruseli je medzičasom likvidovaná, hrozba naďalej zostáva," citovala Hollanda tlačová agentúra Reuters.

Francúzsky líder sa vyjadril pred stretnutím s bývalým izraelským prezidentom Šimonom Peresom, ktorý povedal, že svetová "rodina mieru" zvíťazí nad terorizmom.

"Všetci sme v jednej rodine mieru a ľudskosti. Sme v tom istom boji proti terorizmu," povedal 92-ročný laureát Nobelovej ceny mieru s tým, že "niet pochýb, že väčšina ľudí je proti terorizmu a za mier a že teroristi sú menšinou". Citovala ho agentúra AP.

Peres sa vo štvrtok v Paríži stretol s francúzskym premiérom Manuelom Vallsom, ktorému povedal, že Izrael by mohol Európe poskytnúť podporu svojimi technickými znalosťami v boji proti extrémizmu.