Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Lietadlá sa pri Hongkongu dostali do turbulencie; 45 zranených

Airbus A380 Foto: TASR/AP

Neďaleko mesta sa totiž momentálne nachádza tropická búrka Kong-rey, ktorá spôsobuje nestabilné počasie v okolitej oblasti.

Hongkong 30. augusta (TASR) - Niekoľko desiatok pasažierov dvoch dopravných lietadiel utrpelo dnes ráno zranenia počas pristávania na letisku v čínskom Hongkongu, keď sa oba stroje dostali do turbulencie. Správu sprostredkovala agentúra AP.

Prvým lietadlom bol stroj typu Airbus A380 thajskej leteckej spoločnosti Thai Airways, smerujúci z Bangkoku a prevážajúci 500 pasažierov. Najmenej 39 z nich, vrátane niekoľkých členov posádky, sa zranilo a previezli ich do nemocnice.

Druhým lietadlom, ktoré sa počas pristávacieho manévru dostalo v dôsledku "náhlej turbulencie" do problémov, bol stroj miestnej leteckej spoločnosti Hong Kong Airlines, smerujúci z thajského mesta Pchuket so 110 pasažiermi na palube. Zranili sa traja z nich a traja stevardi zo sedemčlennej posádky.

Obe lietadlá sa dostali do turbulencie vo chvíli, keď sa približovali k Medzinárodnému letisku v Hongkongu. Neďaleko mesta sa totiž momentálne nachádza tropická búrka Kong-rey, ktorá spôsobuje nestabilné počasie v okolitej oblasti.