Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Hromadné dopravné nehody: V Bavorsku sa zranilo 8 ľudí, dvaja vážne

Na snímke vrak jedného z áut hromadnej zrážky, ku ktorej došlo v dôsledku klzkej vozovky neďaleko bavorského mesta Heilsbronn v utorok večer 28. novembra 2023. Foto: TASR/DPA

K prvej z nehôd došlo neďaleko bavorského mesta Heilsbronn.

Berlín 29. novembra (TASR) - Osem ľudí utrpelo zranenia pri dvoch hromadných dopravných nehodách, ku ktorým došlo v utorok večer v dôsledku klzkej vozovky v spolkovej krajine Bavorsko juhovýchode Nemecka. Stav dvoch zranených je vážny, uvádza TASR podľa agentúry DPA.

K prvej z nehôd došlo neďaleko bavorského mesta Heilsbronn. Tridsaťpäťročný vodič podľa polície najskôr na zasneženej ceste stratil kontrolu nad svojim vozidlom a prešiel do protismeru, kde narazil do auta a následne ešte do ďalších troch.

Vážne zranenia pri tejto zrážke utrpel šofér, ktorý nehodu spôsobil, pričom do nemocnice ho museli záchranári previezť vrtuľníkom. Hospitalizovaný s vážnymi zraneniami bol aj ďalší 46-ročný,ň vodič. Ďalšie dve osoby utrpeli len ľahké zranenia. Škody na dovedna piatich autách vyčíslila polícia na približne 100.000 eur.

Krátko na to došlo k hromadnej zrážke desiatich áut na moste pri bavorskom meste Gunzenhausen. Nehodu zapríčinil vodič, ktorý podľa polície stratil kontrolu nad vozidlom v dôsledku klzkej zľadovatenej vozovky. Kamión, ktorý išiel za ním, prudko zastavil, aby sa vyhol zrážke. V dôsledku toho však nabúralo osem ďalších vozidiel, ktorých vodiči už nedokázali včas ubrzdiť. Pri zrážke utrpeli zranenia štyria ľudia, pričom dvoch previezli do nemocnice.