Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Hurikán Cosme nad Tichým oceánom pri Mexiku zosilnel

Tropická búrka Cosme na satelitnej snímke. Foto: TASR/AP

Hurikán spôsoboval veľké vzdúvanie mora, ktoré sa prejavilo v niektorých častiach mexického tichomorského pobrežia a na polostrove Baja California.

Miami 26. júna (TASR) - Hurikán Cosme nad Tichým oceánom zosilnel a dosiahol pravdepodobne vrchol svojej intenzity, pričom bol vzdialený vyše 600 kilometrov od pobrežia Mexika. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

V utorok v neskorých večerných hodinách si vietor udržiaval rýchlosť 137 kilometrov za hodinu. Podľa predpovede by počas dnešného dňa a vo štvrtok mala búrka postupne zoslabnúť.

Americké Národné hurikánové centrum v Miami informovalo, že Cosme sa nachádza približne 660 kilometrov juhozápadne od Cabo San Lucas v Mexiku a pohybuje sa severozápadným smerom rýchlosťou 28 kilometrov za hodinu.

Hurikán spôsoboval veľké vzdúvanie mora, ktoré sa prejavilo v niektorých častiach mexického tichomorského pobrežia a na polostrove Baja California. To by mohlo byť nebezpečné pre surferov. Neboli však vydané žiadne výstrahy, alebo nariadené pozorovanie na pobreží.