Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Hurikán Harvey si vyžiadal v Texase najmenej jednu obeť

Na snímke je vyvrátený semafor na ceste v texaskom meste Corpus Christi počas vyčíňania hurikánu Harvey 25. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych médií tam utrpelo zranenia ďalších 12 až 14 ľudí.

Washington 27. augusta (TASR) - Najmenej jeden človek zahynul v americkom štáte Texas v dôsledku hurikánu Harvey, najsilnejšieho, aký zasiahol pobrežie Spojených štátov v Mexickom zálive za posledných 12 rokov.

Starosta pobrežného mesta Rockport, Charles J Wax, potvrdil obeť v sobotu miestneho času. Bližšie podrobnosti však neuviedol, píše agentúra DPA. Podľa miestnych médií tam utrpelo zranenia ďalších 12 až 14 ľudí.

Z Rockportu hlásia rozsiahle škody a čaty tam stále vykonávajú pátracie a záchranné operácie, povedal starosta Wax novinárom s tým, že približne 40 percent z 24.500 obyvateľov mesta neposlúchlo pred príchodom hurikánu nariadenie o povinnej evakuácii.

Harvey zanechal státisíce ľudí bez elektriny a spôsobil značné záplavy vo viacerých pobrežných oblastiach Texasu, ktoré zasiahol v noci na dnes ešte ako hurikán štvrtej kategórie. Medzičasom sa jeho sila zmenšila na tropickú búrku.