Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Identifikovali prvú zo šiestich belgických obetí havárie letu MH17

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Úrady sa z dôvodu ochrany súkromia príbuzných obete rozhodli, že neprezradia meno identifikovaného pasažiera alebo pasažierky.

Brusel/Amsterdam 11. augusta (TASR) - Vyšetrovatelia belgickej federálnej polície už identifikovali telo jednej zo šiestich obetí havárie letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré mali belgické občianstvo. Uviedla to dnes tlačová agentúra Belga.

Úrady sa z dôvodu ochrany súkromia príbuzných obete rozhodli, že neprezradia meno identifikovaného pasažiera alebo pasažierky.

V lietadle zostrelenom 17. júla nad východnou Ukrajinou zahynulo všetkých 298 cestujúcich. Medzi nimi bolo aj šesť Belgičanov - 12-ročný chlapec z Brasschaatu a jeho otec (aj matka s holandským občianstvom), Belgičan s trvalým pobytom v Austrálii, dvaja muži z Wetterenu a Berchemu a jedna žena z holandského mesta Groningen, ktorá mala dvojité holandsko-belgické občianstvo.

Agentúra Belga pripomenula, že identifikácia tiel sa vykonáva pomocou odtlačkov prstov, odevov a osobných vecí patriacich zosnulým, vzoriek DNA a analýzy zubov.

Holandské úrady medzitým oznámili, že v priebehu víkendu sa im podarilo identifikovať ďalších 42 obetí letu MH17. Celkovo už vyšetrovatelia identifikovali telá 65 obetí leteckej havárie. Zo 42 nových identifikovaných tiel 21 patrilo holandským štátnym príslušníkom a 21 bolo z iných krajín.