Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Zadržali lupičov, ktorí strieľali pri pražskom obchodom dome IKEA

Napriek tomu, že na ulici vtedy padli výstrely, k zraneniam nedošlo a lupiči ušli z miesta činu bez koristi.

Praha 17. apríla (TASR) - Českej polícii sa podarilo vypátrať a zadržať skupinu osôb, podozrivých z účasti na neúspešnom pokuse o prepad peňažného transportu, ku ktorému došlo 25. marca pri obchodnom dome IKEA v Prahe-Zličíne. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.

Napriek tomu, že na ulici vtedy padli výstrely, k zraneniam nedošlo a lupiči ušli z miesta činu bez koristi.

Podľa informácií iDNES.cz vodič dodávky bezpečnostnej agentúry stihol v momente prepadu sadnúť za volant a ujsť s vozidlom, s ktorým sa zastavil až po asi dvoch kilometroch.

Páchatelia ušli z miesta činu na vozidle kombi bielej farby, pravdepodobne značky BMW.

Práca vyšetrovateľov priniesla po troch týždňoch výsledky a polícia mohla zadržať trojicu podozrivých mužov vo veku 62, 48 a 32 rokov. Stalo sa tak v Stredočeskom kraji v utorok 16. apríla, uviedla policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

Pri domových prehliadkach u podozrivých polícia zaistila šesť dlhých strelných zbraní, tri pištole, muníciu, kukly a kombinézy Polície ČR.

Vyšetrovatelia po výsluchoch zadržaných obvinili.

Najstarší z páchateľov, recidivista, ktorého už za podobnú trestnú činnosť odsúdili v roku 1998 na 14 rokov väzenia, čelí obvineniu z trestného činu vraždy v štádiu pokusu, za čo mu hrozí trest 15-20 rokov väzenia alebo výnimočný trest. Ďalší dvaja sú obvinení z trestného činu lúpeže v štádiu pokusu, najmladšieho z trojice budú stíhať na slobode.