Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Stav päťročného znásilneného dievčatka sa zlepšuje

Foto: TASR/AP

Stovky ľudí dnes už druhý deň vyšli do ulíc mesta. Políciu obviňujú, že ignorovala oznámenie rodičov dievčaťa, že je nezvestná.

Naí Dillí 21. apríla (TASR) - Stav päťročného znásilneného dievčatka sa po operácii zlepšuje. Informovali o tom dnes lekári v nemocnici v indickom Naí Dillí.

Dievčatko sa stratilo v pondelok a našli ho v stredu v zamknutej izbe v budove, kde žije so svojou rodinou. Bolo napoly pri vedomí a malo vážne vnútorné zranenia.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom znásilnenia zatkla v sobotu 22-ročného suseda, uviedla agentúra DPA.

Stovky ľudí dnes už druhý deň vyšli do ulíc mesta, aby protestovali pred policajným riaditeľstvom. Políciu obviňujú, že ignorovala oznámenie rodičov dievčaťa, že je nezvestná.

Celkovo 393 prípadov znásilnenia hlásili v Naí Dillí od 1. januára tohto roku.

Veľké pobúrenie vyvolalo v Indii hromadné znásilnenie mladej študentky medicíny v Naí Dillí, ku ktorému došlo vlani 16. decembra. Žena bojovala 13 dní o život, ale jej zranenia boli príliš ťažké a nakoniec im podľahla 29. decembra v nemocnici v Singapure.

Štyria muži znásilnili 16. marca 39-ročnú Švajčiarku, ktorá so svojím mužom stanovala v lese. Pár cestoval po krajine na bicykloch. Napadlo ich sedem mužov, štyria z nich ženu znásilnili. Nakoniec oboch okradli.