Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Svetový rekord: Na najväčšej hodine jogy cvičilo 36.000 ľudí

Indovia cvičia jogu počas prvého Medzinárodného dňa jogy v indickom Naí Dillí 21. júna 2015. Vyše 30.000 ľudí vrátane premiéra Naréndru Módího vyšlo dnes do ulíc v indickej metropole Naí Dillí, aby oslávili historicky prvý Medzinárodný deň jogy. Ulice Naí Dillí uzavreli pre dopravu a vystlali ich zelenými kobercami a farebnými podložkami na cvičenie jogy. Foto: TASR/AP

Ďalší Guinnessov svetový rekord vytvorili účasťou najväčšieho počtu národností na jedinej akcii.

Naí Dillí 22. júna (TASR) - Najväčšia hodina jogy na svete sa uskutočnila v nedeľu v indickej metropole Naí Dillí pri príležitosti 1. Medzinárodného dňa jogy, vyhláseného OSN. Zúčastnilo sa na nej takmer 36.000 ľudí z 84 krajín sveta, čo Guinnessova kniha rekordov uznala za najvyšší počet účastníkov na jednom cvičení jogy. Informovalo dnes o tom indické ministerstvo, pod ktoré spadá joga a tradičná medicína.



Ďalší Guinnessov svetový rekord vytvorili účasťou najväčšieho počtu národností na jedinej akcii.

Na predchádzajúcej najväčšej hodine jogy sa v novembri 2005 zúčastnilo 29.973 študentov. Uskutočnila sa v stredoindickom štáte Madhjapradéš.

Milióny ľudí sa v nedeľu zúčastnili na podobných akciách jogy v dedinách, mestách a veľkomestách po celej Indii i v zahraničí, približuje agentúra DPA.

Medzinárodný deň jogy oslavovali hromadným cvičením aj v Paríži