Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

FOTO: Pád malého lietada na stavenisko v Bombaji si vyžiadal päť obetí

Na snímke záchranári stoja pri vraku súkromného lietadla, ktoré sa zrútilo na predmestí indického mesta Bombaj vo štvrtok 28. júna 2018. Záchranári vytiahli z trosiek zatiaľ päť tiel, počet osôb na palube lietadla je neznámy. Foto: TASR/AP

Dvanásťmiestne lietadlo sa zrútilo krátko po štarte neďaleko staveniska viacposchodovej budovy v husto obývanej štvrti Ghatkópar.

Bombaj 28. júna (TASR) - Najmenej päť obetí si vo štvrtok vyžiadala havária malého lietadla, ktoré sa zrútilo v priemyselnej štvrti indického mesta Bombaj. Uviedla to indická tlačová agentúra PTI s odvolaním sa na políciu.

Podľa PTI sú medzi obeťami dvaja piloti a dvaja palubní inžinieri, ktorí sa nachádzali na palube malého turbovrtuľového lietadla Beechcraft King Air C90. Jeden človek prišiel o život po páde lietadla na zemi.

Na snímke záchranári stoja pri vraku súkromného lietadla, ktoré sa zrútilo na predmestí indického mesta Bombaj vo štvrtok 28. júna 2018. Záchranári vytiahli z trosiek zatiaľ päť tiel, počet osôb na palube lietadla je neznámy.
Foto: TASR/AP

Dvanásťmiestne lietadlo sa zrútilo krátko po štarte neďaleko staveniska viacposchodovej budovy v husto obývanej štvrti Ghatkópar. Bolo sa na cvičnom lete, na ktorý sa vydalo z letiska využívaného malými lietadlami nachádzajúcom sa na jednom z bombajských predmestí.

Havarované lietadlo patrilo podľa agentúry PTI vláde štátu Uttarpradéš, ktorá ho v roku 2014 predala súkromnej spoločnosti UY Aviation.