Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Zahraničie

Reštaurácia v Indii ponúka vystrašeným zákazníkom jedlo karí COVID

Na snímke robotník s ochranným rúškom odpočíva v sklade s potravinami v indickom Džammú 29. júla 2020. Foto: TASR/AP

Vyprážané zeleninové guľky majú teraz tvar koronavírusu s výčnelkami a priložený chlieb vyzerá ako rúško.

Džódhpur 3. augusta (TASR) - Indická reštaurácia v meste Džódhpur dúfa, že získa naspäť zákazníkov, ktorí majú počas pandémie nového koronavírusu obavy jesť mimo svojho domova, a ponúka špeciálne jedlo "karí COVID" a "naan rúška" (chlebové rúška).

"Pre nás a pre celý náš sektor sú toto naozaj tvrdé časy," povedal v pondelok pre tlačovú agentúru AFP Jaš Solankí, majiteľ vegetariánskej reštaurácie Vedic v západoindickom Džódhpure.

Vyprážané zeleninové guľky majú teraz tvar koronavírusu s výčnelkami a priložený chlieb vyzerá ako rúško. Indický chlieb naan je kvasnicový, plochý a pečie sa v peci.

Solankí uviedol, že do svojho "karí COVID" pridávajú navyše indické bylinky a korenia, ktoré prospievajú zdraviu ľudí, a takto jedlo aj propagovali v inzerátoch.

"Dokonca aj po nedávnom uvoľnení obmedzení stále prevláda strach. Ľudia stále nie sú ochotní jesť mimo domova," povedal Solankí.

V druhej najľudnatejšej krajine na svete zomiera denne na nákazu novým koronavírusom takmer 800 ľudí a každých 24 hodín tam hlásia približne 50.000 nových prípadov infekcie.

India hlásila celkovo 1,8 milióna prípadov nákazy, čo je tretí najvyšší počet na svete po USA a Brazílii. Ázijská krajina zaznamenala tiež vyše 38.000 úmrtí na ochorenie COVID-19.