Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Prestrelka v Indii si vyžiadala štyri obete

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Západné Bengálsko je dejiskom niektorých z najnásilnejších sporov medzi súperiacimi stranami. Napríklad minulý rok tam zabili pracovníka Indickej ľudovej strany a jeho telo zavesili na strom.

Naí Dillí 9. júna (TASR) - Štyria ľudia zahynuli v sobotňajšej prestrelke v Indii medzi stúpencami politických strán, informovala v nedeľu agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

K incidentu došlo v indickom štáte Západné Bengálsko. Podľa polície sú obeťami streľby traja pracovníci vládnej Indickej ľudovej strany (BJP) a jeden prívrženec regionálnej strany Kongres Trinamool. Násilnosti medzi týmito politickými tábormi si vyžiadali aj najmenej 18 zranených.

AFP poznamenala, že v Západnom Bengálsku vládne napätie od vlaňajška, keď tam BJP spustila "agresívnu" predvolebnú kampaň.

Hinduistická a nacionalistická BJP premiéra Naréndru Módího zvíťazila v májových parlamentných voľbách. Získala 303 z celkového počtu 543 kresiel v dolnej komore parlamentu. V Západnom Bengálsku získala 18 kresiel, pričom v roku 2014 to boli len dve.

Západné Bengálsko je dejiskom niektorých z najnásilnejších sporov medzi súperiacimi stranami. Napríklad minulý rok tam zabili pracovníka BJP a jeho telo zavesili na strom.