Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Ženu hromadne znásilnili, zaškrtili a zohavili kyselinou

Indická polícia používa vodné delá, aby rozohnala demonštráciu žien, ktoré protestovali proti nárastu počtu násilných činov páchaných na ženách v severnej Indii, kde sa minulý týždeň dve dievčatá stali obeťami hromadného znásilnenia a vraždy obesením, 2. júna 2014. Ženy protestovali pred sídlom najvyššieho štátneho úradníka štátu Uttarpradéš, pričom od ministra Akhilesh Yadav žiadali, aby podnikol opatrenia, ktorými by sa zabránilo množiacim sa útokom na ženy a dievčatá. Foto: TASR/AP

Sexuálne násilie je stredobodom pozornosti indickej verejnosti od decembra 2012, keď bola v Naí Dillí v idúcom autobuse hromadne znásilnená študentka, ktorá neskôr zraneniam podľahla.

Naí Dillí 2. júna (TASR) - Polícia v severoindickom štáte Uttarpradéš sa snaží identifikovať telo mladej ženy, ktorá bola hromadne znásilnená, uškrtená a v tvári zohavená kyselinou. Informovali o tom dnes predstavitelia, ktorých citovala tlačová agentúra DPA.

Telo 22-ročnej ženy sa našlo v nedeľu v dedine v okrese Barreilly, uviedla v indickej metropole Naí Dillí ministerka pre ženy a rozvoj detí Maneka Gándhíová.

Dedina sa nachádza približne 45 kilometrov severovýchodne od dediny v okrese Budhaun, kde boli v utorok 27. mája unesené, znásilnené a zabité dve sesternice vo veku 14 a 16 rokov. Telá dievčat našli nasledujúci deň visieť z mangovníka.

Sexuálne násilie je stredobodom pozornosti indickej verejnosti od decembra 2012, keď bola v Naí Dillí v idúcom autobuse hromadne znásilnená študentka, ktorá neskôr zraneniam podľahla. Tento zločin vyvolal hnev a protesty, kde demonštrujúci žiadali lepšie zaobchádzanie so ženami.

Najnovšie incidenty tiež vyvolali pobúrenie v štáte Uttarpradéš a po celej Indii.

Polícia dnes použila vodné delá, aby rozohnala demonštráciu žien, ktoré v hlavnom meste štátu Uttarpradéš, v Lakhnaú, protestovali proti nárastu násilných činov páchaných na ženách v severnej Indii a žiadali väčšiu bezpečnosť pre ženy.

Gándhíová uviedla, že sa práve oboznamovala s prípadom zohavenej ženy, keď prišli správy o znásilnených sesterniciach-tínedžerkách. Ministerka označila oba prípady za "srdcervúce".

Ministerka tiež informovala, že indická federálna vláda zriadi v každom okrese krajiny centrá pre obete znásilnenia, kde ženy dostanú lekársku a právnu pomoc.