Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Indii sa demonštrovalo za trest smrti pre znásilňovateľov

Desiatky demonštrantov sa zišli pred indickým parlamentom, požadujúc trest smrti pre šiestich mužov obvinených z brutálneho znásilnenia a útoku na mladú ženu v Naí Dillí, na následky ktorého neskôr zomrela. Foto: TASR/AP Photo

Z návrhu obžaloby vyplýva, že páchatelia sa 16. decembra zišli na večeri na predmestí Naí Dillí a dohodli sa, že nájdu nejakú ženu, znásilnia ju a zabijú.

Naí Dillí 29. januára (TASR) - Desiatky demonštrantov sa dnes zišli pred indickým parlamentom, požadujúc trest smrti pre šiestich mužov obvinených z brutálneho znásilnenia a útoku na mladú ženu v Naí Dillí, na následky ktorého neskôr zomrela. Informovala o tom agentúra AP.

Demonštranti predviedli aj simulované obesenie obvinených, ktorí momentálne čelia pojednávaniu v zrýchlenom súdnom procese.

Rodina obete dnes tiež oznámila, že sa odvolá voči rozsudku súdu pre mladistvých, ktorý hovorí, že jedného z obvinených budú súdiť ako neplnoletého, nakoľko v čase incidentu ešte nemal 18 rokov.

Zrýchlený súd medzitým samostatne prerokúval argumenty šiestich obvinených mužov.





Útok na ženu vyvolal protesty

Útok na 23-ročnú študentku vyvolal sériu masových protestov po celej Indii. Žena podľahla ťažkým zraneniam 29. decembra v nemocnici v Singapure po dvoch týždňoch od prevozu na špecializovanú kliniku.

Z návrhu obžaloby vyplýva, že páchatelia sa 16. decembra zišli na večeri na chudobnom predmestí Naí Dillí a dohodli sa, že nájdu nejakú ženu, znásilnia ju a zabijú.

Keď obvinený Rám Singh, ktorý pracoval ako vodič školského autobusu, skončil pracovnú zmenu, vydali sa autobusom hľadať si obeť. Tou sa stala 23-ročná študentka medicíny so svojím priateľom, ktorí hľadali spôsob, ako sa dostať domov z okolia nákupného centra na juhu Naí Dillí, kde boli na filmovom predstavení.

Desiatky demonštrantov sa zišli pred indickým parlamentom, požadujúc trest smrti pre šiestich mužov obvinených z brutálneho znásilnenia a útoku na mladú ženu v Naí Dillí, na následky ktorého neskôr zomrela.
Foto: TASR/AP Photo