Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Indonézia potopila 41 zahraničných rybárskych člnov ako varovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lode z viacerých krajín vyhodili do vzduchu v niekoľkých prístavoch rozsiahleho súostrovia, ktorého loviská rýb patria medzi najbohatšie na svete.


Jakarta 20. mája (TASR) - Indonézske úrady zničili a potopili 41 zahraničných rybárskych plavidiel, aby varovali pred pytliačením v indonézskych vodách. Lode z viacerých krajín vyhodili do vzduchu v niekoľkých prístavoch rozsiahleho súostrovia, ktorého loviská rýb patria medzi najbohatšie na svete.

Hovorca vojenského námorníctva admirál Manahan Simorangkir dnes povedal, že 35 lodí potopilo námorníctvo a šesť policajná pobrežná stráž. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Ministerka pre námorné záležitosti a rybolov Susi Pudjiastutiová nariadila potopiť už niekoľko ďalších člnov, odkedy sa vlani, po volebnom víťazstve prezidenta Joka Widoda, ujala moci nová vláda. Desiatky z lodí potopených v uplynulých mesiacoch boli zahraničné.

Najnovšie lode zničili v Deň národného prebudenia, ktorým si Indonézia pripomína zrod prvého politického hnutia za nezávislosť krajiny.