Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri požiari ropného vrtu v Indonézii zahynulo najmenej 18 ľudí

Muž si fotí mobilným telefónom požiar na ropnom vrte v dedine Pasir Putih v indonézskej provincii Aceh 25. apríla 2018. Pri požiari zahynulo najmenej 18 ľudí. Obyvatelia dediny Pasir Putih vo východnej časti Acehu práve naberali ropu z povrchu vrtu, keď sa požiar rozhorel, spresnil hovorca štátnej polície Setyo Wasisto. Foto: TASR/AP

Miestni obyvatelia ťažiaci ropu z vrtov, ktoré sa už komerčne nevyužívajú, sú v Indonézii bežným javom napriek protizákonnosti takejto činnosti.

Jakarta 25. apríla (TASR) - Najmenej 18 ľudí v stredu zahynulo a ďalších 43 osôb utrpelo zranenia, keď vypukol požiar na ropnom vrte v indonézskej provincii Aceh. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

Obyvatelia dediny Pasir Putih vo východnej časti Acehu práve naberali ropu z povrchu vrtu, keď sa požiar rozhorel, spresnil hovorca štátnej polície Setyo Wasisto.

"Obete zomreli, pretože mali popáleniny na 70 percentách povrchu tela," uviedol policajný hovorca a dodal, že plamene vyčíňali ešte aj v stredu neskoro popoludní.

Dedinčania dlhé roky pracujú na ropnom vrte ilegálne, oznámili predstavitelia úradov.

Miestni obyvatelia ťažiaci ropu z vrtov, ktoré sa už komerčne nevyužívajú, sú v Indonézii bežným javom napriek protizákonnosti takejto činnosti, dopĺňa DPA.