Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Indonézii zmizlo dopravné lietadlo s desiatimi ľuďmi na palube

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V stroji sa viezli traja členovia posádky a sedem pasažierov vrátane troch detí.

Jakarta 2. októbra (TASR) - Dopravné lietadlo s desiatimi ľuďmi na palube zmizlo dnes počas letu na domácej trase na východe Indonézie. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu indonézskeho ministerstva dopravy.

Hovorca ministerstva Julius Barata uviedol, že stroj DHC-6 Twin Otter stratil kontakt s dispečingom počas letu nad provinciou Južné Sulawesi.

Hovorca dodal, že lietadlo stratilo rádiový kontakt približne 30 minút pred očakávaným pristátím v provinciálnom hlavnom meste Makassar.

V stroji sa viezli traja členovia posádky a sedem pasažierov vrátane troch detí. Lietadlo štartovalo v malom meste Masamba v tej istej provincii.

Úrady vyslali záchranný tím, aby pátral po lietadle, ktorého majiteľom je súkromná letecká spoločnosť Aviastar Mandiri.

Indonéziu, rozsiahle súostrovie s takmer 250 miliónmi obyvateľov, postihlo v posledných rokoch viacero dopravných katastrof - havárie lietadiel a vlakov či potopenie trajektov.

Indonézia patrí k najrýchlejšie sa rozvíjajúcim trhom leteckých liniek v Ázii, ale zápasí s nedostatkom kvalifikovaných pilotov, technikov, leteckých dispečerov a moderných technológií na letiskách.