Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Internetové spojenie v Sýrii so zvyškom sveta je prerušené

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ide o šiesty výpadok komunikačných prostriedkov počas trvania vyše dvojročného povstania proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Bejrút 15. mája (TASR) - Internetové spojenie medzi Sýriou a zvyškom sveta je prerušené a nefungujú ani telefonické linky do Damasku. Informovala dnes o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na americkú monitorovaciu spoločnosť Renesys.

Spoločnosť to uviedla na svojom konte na sociálnej sieti Twitter. Ide o šiesty výpadok komunikačných prostriedkov počas trvania vyše dvojročného povstania proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Monitorovacie firmy tvrdia, že je za to pravdepodobne zodpovedná sýrska vláda, píše Reuters.

Sýrske úrady minulotýždňový výpadok pripísali poruche optického kábla. Internet je mimoriadne dôležitým komunikačným kanálom najmä pre opozíciu, ktorá ho využíva na informovanie o priebehu viac ako dva roky trvajúcej občianskej vojny. Aktivisti označili prerušenie internetového spojenia za zámerný krok, ktorý má vládnym jednotkám pomôcť pri ich vojenských operáciách.