Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Na internete sa objavilo video so 7 unesenými policajtmi a vojakmi

Egyptskí príbuzní uneseného policajta. Rafah, hlavný prechod do pásma Gazy, bol uzavretý policajtmi. Foto: TASR/AP

Militanti na videu vyzývajú vládu, aby splnila požiadavky ich únoscov a zabezpečila ich prepustenie. Policajtov uniesli vo štvrtok, keď cestovali zo Sinajského polostrova do Káhiry.

Káhira 19. mája (TASR) - Sedem príslušníkov egyptských bezpečnostných síl, ktorých uniesli na Sinaji militanti, sa objavilo dnes na videozázname zverejnenom na internete, na ktorom vyzývajú vládu, aby splnila požiadavky ich únoscov a zabezpečila ich prepustenie. Oznámila to agentúra Associated Press.

Šiestich policajtov a jedného pohraničníka uniesli vo štvrtok, keď cestovali zo Sinajského polostrova do Káhiry.

Na videu, ktoré sa dnes objavilo na YouTube, majú muži zaviazané oči a ruky spútané za chrbtami. Pred kamerou hovoria, že boli mučení a žiadajú prezidenta Muhammada Mursího a jeho ministra obrany, aby pristúpili na požiadavky ich únoscov a prepustili uväznených militantov.

Bezpečnostný zdroj, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania jeho anonymity, pretože nebo oprávnený hovoriť s médiami, identifikoval zajatcov na videu ako unesených policajtov a vojaka.

Egyptská vláda s únoscami vyjednáva. Chcú si vynútiť prepustenie ľudí, ktorých egyptské úrady zadržali kvôli teroristickým útokom na turistov a policajnú hliadku z roku 2011.