Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Iračan, ktorý vraždil v Nemecku, tam má na svedomí aj znásilnenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako vyplýva z informácií internetového vydania denníka Bild, utečenec z Afganistanu nemá navyše 13 rokov, ako sám uviedol, ale najmenej 14, a teda je trestne zodpovedný.

Wiesbaden 3. júla (TASR) - Iračan Ali B., ktorého žiadosť o azyl Nemecko odmietlo a ktorý sa po úteku do vlasti priznal k vražde 14-ročnej školáčky Susanny Marie F. z Mainzu, má na svedomí v Nemecku aj opakované znásilnenie 11-ročného dievčaťa. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na wiesbadenskú prokuratúru.

Muž, ktorého obeť našli v okrajovej štvrti Wiesbadenu a ktorého z irackého Kurdistanu deportovali po zadržaní späť do spolkovej republiky, ešte pred hrdelným zločinom znásilnil dievča spoločne so svojim mladším bratom (13) a ďalším tínedžerom vo veku najmenej 14 rokov - Afgancom, ktorý políciu upozornil na Iračana v súvislosti s pátraním po nezvestnej Susanne.

Tínedžerka z Mainzu zmizla ešte 22. mája, jej bezduché telo sa našlo 3. júna. Obeť bola znásilnená a uškrtená.

Políciu priviedol na miesto, kde bolo telo ukryté, mladý utečenec z Afganistanu Mansúr, ktorý jej poskytol aj informácie o pravdepodobnom vrahovi. Vtedy uviedol, že má 13 rokov.

Zadržaný Iračan sa k vražde priznal, znásilnenie však poprel.

Medzičasom však vyšetrovatelia majú viac ako konkrétne indície o tom, že Iračan spoločne s dvoma tínedžermi sexuálne zneužili aj jedenásťročné dievča z Nemecka, a to ešte v marci v ubytovni pre utečencov vo Wiesbadene-Erbenheime, ako sa poškodená Nemka zdôverila kriminalistom. Navyše jestvuje dôvodné podozrenie, že starší z irackých bratov a Afganec dievča znásilnili aj v máji 2018.

Ako vyplýva z informácií internetového vydania denníka Bild, utečenec z Afganistanu nemá navyše 13 rokov, ako sám uviedol, ale najmenej 14, a teda je trestne zodpovedný. Vyšetrujúci sudca už na neho vydal na základe vážnych indícií naznačujúcich závažné trestné činy zatykač. Mansúra umiestnili v mládežníckom väzenskom zariadení v spolkovej krajine Hesensko, kde ho strážia. Izolovaný zostáva aj Iračan Ali B., ktorý je na samotke v prísne stráženom zariadení vo Frankfurte nad Mohaonom, a to pre jestvujúce obavy z útokov iných väzňov na jeho osobu. Jeho mladšieho brata zatiaľ pre údajné trestné činy nepovolajú na zodpovednosť, nachádza sa v Iraku mimo dosah nemeckých úradov.