Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: V Bagdade vybuchlo ďalšie auto, hlásia najmenej sedem mŕtvych

Ilustračné foto Foto: TASR AP

Išlo o druhý útok v irackej metropole za posledných 24 hodín.

Bagdad 30. mája (TASR) - Najmenej sedem ľudí zahynulo a 30 ďalších, vrátane policajtov, utrpelo zranenia pri dnešnom bombovom útoku v Bagdade. Išlo o druhý útok v irackej metropole za posledných 24 hodín, informovala agentúra DPA.

Auto naložené výbušninami explodovalo pri riaditeľstve dôchodkového úradu vo štvrti Karch, kde sa nachádza viacero vládnych budov.

Svedkovia pre DPA uviedli, že výbuch bol veľmi silný a z miesta stúpal čierny mrak dymu.

Výbuch nálože umiestnenej v zaparkovanom aute, ktorý predtým otriasol bagdadskou štvrťou Karráda, si vyžiadal najmenej 15 mŕtvych, informovala agentúra AP.




K útoku došlo krátko po polnoci miestneho času v blízkosti reštaurácie a zmrzlinárne na rušnej ulici, ktorá bola v tom čase plná ľudí a áut, a prihlásila sa k nemu teroristická skupina Islamský štát (IS).

Útok sa stal v prvých dňoch moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Práve počas ramadánu počet takýchto činov v Iraku stúpa.

V štvrti Karráda žijú prevažne šiiti. Výbuch silnej nálože, ku ktorému tam došlo 3. júla 2016, si vyžiadal najmenej 324 mŕtvych. Išlo o najhorší bombový útok v Iraku od zvrhnutia režimu Saddáma Husajna pri vojenskej invázii pred 14 rokmi. K zodpovednosti zaň sa tiež prihlásil tzv. Islamský štát.