Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Výbuch bomby v aute zabil v Bagdade najmenej 23 ľudí

Obyvatelia irackého Bagdadu sa pozerajú na zhorený autobus, v ktorom samovražedný útočník odpálil výbušninu. K incidentu došlo 2. januára 2016 na trhu s ovocím a zeleninou vo štvrti Madínat as-Sadr. Foto: TASR/AP

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale za predchádzajúcimi podobnými útokmi v Bagdade stála extrémistická skupina Islamský štát.

Bagdad 20. marca (TASR) - Najmenej 23 ľudí zabila a 45 ďalších zranila bomba, ktorá dnes večer vybuchla v Bagdade v aute zaparkovanom na rušnej obchodnej ulici. Informovali o tom policajné a zdravotnícke zdroje.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale za predchádzajúcimi podobnými útokmi v Bagdade stála extrémistická skupina Islamský štát (IS).

Iracké sily sa od októbra pokúšajú oslobodiť od extrémistov z IS druhé najväčšie mesto Mósul. V januári vyhlásili za "plne oslobodenú" východnú časť mesta a teraz bojujú o husto obývanú západnú časť.

Počas uplynulých dvoch rokov utrpeli militanti sériu porážok, napriek tomu však pokračujú v bombových útokoch v Bagdade a jeho okolí.